Čokolada Sreča na vrvici

Čokolada Sreča na vrvici
DOMOV | DARILA / Posebna darila | Čokolada Sreča na vrvici
Čokolada Sreča na vrvici

Čokolada Sreča na vrvici

Izvirno darilo iz vrhunske čokolade

Neto teža: 200 g

Pakiranje: elegantna črno-bela škatlica z vrvico

Poimenovanje tega izdelka ni bilo težko, ime se je ponudilo kar samo. No, vsaj za tiste malo starejše, ki smo odrasli ob istoimenskem filmu z Maticem (fant) in Jakobom (pes) v glavni vlogi. Čim smo na embalažo navezali prvo vrvico, smo vedeli, da se njeni omembi v imenu izdelka ne bomo mogli izogniti. V igri so bila najprej imena Čokolada na vrvici, Štrik in čokolada, Štrik na vrvici ... nato pa smo skoraj v en glas zavpili: sreča na vrvici. In ime je ostalo, v hipu so ga za svojega vzeli tudi kupci.

Več težav nam je predstavljal prevod tega imena v druge jezike. V Italiji prodajamo našo srečo kot Quadro, torej kot Sliko (za obesit). Manjka le še žebljiček, ki bi bil lahko tako lepo v plastični vrečki priložen izdelku (sistem IKEA). V angleškem jeziku je Sreča na vrvici postala Black String Chocolate. Morda kot rahla asociacija na Blue String Soup - se spomnite modre specialitete Bridget Jones? Problem pa je nastal za božič, ko smo namesto črne na škatlico navezali rdečo vrvico. Sicer pa ... je kdo sploh opazil barvno napako v imenu, medtem ko se je mastil z odlično čokolado? Sedaj ime prevajamo v nemščino. Nekako takole gre: 4 čokoladne tablice s posipi v škatlici z vrvico notri so. Vnemščinijetoenabeseda.

Tablice iz čokolade, mlečne in bele čokolade

Sestavine: čokolada (kakavova masa, sladkor, kakavovo maslo, emulgator: sojin lecitin, vanilja; kakavovi deli. najmanj 73 %), mlečna čokolada (sladkor, kakavovo maslo, polnomastno mleko v prahu, kakavova masa, emulgator: sojin lecitin, vanilja; kakavovi deli: najmanj 35 %), bela čokolada (sladkor, kakavovo maslo, polnomastno mleko v prahu, emulgator: sojin lecitin, vanilja; kakavovi deli: najmanj 29 %), florentinci (mandlji, smetana, maslo, sladkor, med, kandirano sadje (češnje, pomarančna lupina, glukozno-fruktozni sirup, sladkor), maline, kakavova zrna. Lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten (pšenice, rži, ječmena, ovsa), jajc, arašidov, vseh vrst oreškov (lešnikov, orehov, indijskih oreščkov, ameriških orehov, brazilskih oreščkov, pistacije, makadamije) in sezama. Hraniti v suhem in hladnem prostoru (15–18 °C). Uporabno najmanj 12 mesecev od dneva izdelave.

Hranilna vrednost za 100 g:

energijska vrednost

2386 kJ / 570 kcal

maščobe

40 g

od tega nasičene maščobe

21 g

ogljikovi hidrati

42 g

od tega sladkorji

39 g

beljakovine

6 g

sol

0,04 g

Brezplačna dostava
pri nakupu nad 30,00 €
Varen nakup
128-bit SSL kriptirano plačilo
Odlično darilo
© 2018 Letras d. o. o.       Izdelava: bplanet