Čokolada Sreča na vrvici od srca

Čokolada Sreča na vrvici od srca
DOMOV | DARILA / Posebna darila | Čokolada Sreča na vrvici od srca
Čokolada Sreča na vrvici od srca

Čokolada Sreča na vrvici od srca

Čokoladna sestavljenka - izvirno darilo iz vrhunske čokolade

Neto teža: 200 g

Pakiranje: elegantna črno-bela škatlica z vrvico

Poimenovanje tega izdelka ni bilo težko, ime se je ponudilo kar samo. No, vsaj za tiste malo starejše, ki smo odrasli ob istoimenskem filmu z Maticem (fant) in Jakobom (pes) v glavni vlogi. Čim smo na embalažo navezali prvo vrvico, smo vedeli, da se njeni omembi v imenu izdelka ne bomo mogli izogniti. V igri so bila najprej imena Čokolada na vrvici, Štrik in čokolada, Štrik na vrvici ... nato pa smo skoraj v en glas zavpili: sreča na vrvici. In ime je ostalo, v hipu so ga za svojega vzeli tudi kupci.

Več težav nam je predstavljal prevod tega imena v druge jezike. V Italiji prodajamo našo srečo kot Quadro, torej kot Sliko (za obesit). Manjka le še žebljiček, ki bi bil lahko tako lepo v plastični vrečki priložen izdelku (sistem IKEA). V angleškem jeziku je Sreča na vrvici postala Black String Chocolate. Morda kot rahla asociacija na Blue String Soup - se spomnite modre specialitete Bridget Jones? Problem pa je nastal za božič, ko smo namesto črne na škatlico navezali rdečo vrvico. Sicer pa ... je kdo sploh opazil barvno napako v imenu, medtem ko se je mastil z odlično čokolado? Sedaj ime prevajamo v nemščino. Nekako takole gre: 4 čokoladne tablice s posipi v škatlici z vrvico notri so. Vnemščinijetoenabeseda.

Še v razjasnitev pomena tele čokoladne sestavljenke: ne, ni bila narejena za simpozij Društva kardiologov, namenjena je NJEJ ali NJEMU s precej bolj romantičnim namenom.

Tablice iz čokolade, mlečne in bele čokolade

Sestavine: čokolada (kakavova masa, sladkor, kakavovo maslo, emulgator: sojin lecitin, vanilja; kakavovi deli. najmanj 73 %), mlečna čokolada (sladkor, kakavovo maslo, polnomastno mleko v prahu, kakavova masa, emulgator: sojin lecitin, vanilja; kakavovi deli: najmanj 35 %), bela čokolada (sladkor, kakavovo maslo, polnomastno mleko v prahu, emulgator: sojin lecitin, vanilja; kakavovi deli: najmanj 29 %), lešniki, liofilizirane maline, spirulina, barvilo naravnega izvora: karmin. Lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten (pšenice, rži, ječmena, ovsa), jajc, arašidov, drugih vrst oreškov (mandljev, orehov, indijskih oreščkov, ameriških orehov, brazilskih oreščkov, pistacije, makadamije) in sezama. Hraniti v suhem in hladnem prostoru (15–18 °C). Uporabno najmanj 12 mesecev od dneva izdelave.

Hranilna vrednost za 100 g:

energijska vrednost

2386 kJ / 570 kcal

maščobe

40 g

od tega nasičene maščobe

21 g

ogljikovi hidrati

42 g

od tega sladkorji

39 g

beljakovine

6 g

sol

0,04 g

Brezplačna dostava
pri nakupu nad 30,00 €
Varen nakup
128-bit SSL kriptirano plačilo
Odlično darilo
© 2018 Letras d. o. o.       Izdelava: bplanet