Čokoladno darilo ČUK IN SOVICA

Čokoladno darilo ČUK IN SOVICA
DOMOV | DARILA / Posebna darila | Čokoladno darilo ČUK IN SOVICA
Čokoladno darilo ČUK IN SOVICA

Čokoladno darilo ČUK IN SOVICA

Prisrčno darilo iz bele čokolade z natisnjeno ilustracijo

Neto teža: 90 g

Pakiranje: elegantna črno-bela škatlica

Naša "hišna umetnica" Jera Pirnat je že dolga leta del ekipe Rustike. Za umetniški pridih naše čokolade in drugih izdelkov je zaslužna prav ona, saj ji kot nadarjeni ilustratorki ni tuj noben medij: papir, platno, glina, čokolada ... prav vse je lahko navdih za njene kreacije. Sledi njenih veščih prstkov so povsod: medo Brundi, Pikapolonice ter Punčka in fantek spadajo med njeno "malo plastiko", tudi Rudi in Snežko na novoletnih ilustracijah sta njena otroka, da o čokoladnem Triglavu, Aljaževem stolpu in Kozolcu niti ne govorimo. Njene ilustracije so postale že kar kultni zbirateljski predmeti, ki pa žal niso dolgega veka; prej ali slej jih najde kak družinski sladkosned.

Ste pa opazili, da v Jerinem umetniškem svetu pogosto nastopajo živali in to take s človeškimi lastnostmi? Pravi, da gre za pesniški pojem personifikacije, ko na primer pujska podarite šefu ali pa dobrodušnega medota nekomu s podobnim značajem. Pa poglejmo, kakšno človeško-živalsko podobnost si je Jera zamislila ob tejle ilustraciji. Navdih zanjo je bila znana ljudska pesem o ljubezenskem razmerju med čukom, ki se je oženil, in sovo, ki mu je najprej migala, nato pa ga je vzela. Ampak šele po ureditvi premoženjskopravnega razmerija med njima (dota). V pesmi pa nastopa še ena žival - petelin, vendar ni čisto jasno, kaj se je potem z njim zgodilo. No, pa saj poznate besedilo, kajne?

Tablica iz bele čokolade

Sestavine: bela čokolada (sladkor, kakavovo maslo, polnomastno mleko v prahu, emulgator: sojin lecitin, vanilja; kakavovi deli: najmanj 29 %), slikica: barvila (rjavo HT, briljantno modro FCF, briljantno črno BN, betalain - izvleček rdeče pese). Lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten, (pšenice, rži, ječmena, ovsa), jajc, arašidov, vseh vrst oreškov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov, ameriških orehov, brazilskih oreščkov, pistacije, makadamije) in sezama. Hraniti v suhem in hladnem prostoru (15–18 °C). Uporabno najmanj 12 mesecev od dneva izdelave.

Hranilna vrednost za 100 g:

energijska vrednost

2334 kJ / 559 kcal

maščobe

33 g

od tega nasičene maščobe

21 g

ogljikovi hidrati

56 g

od tega sladkorji

56 g

beljakovine

4 g

sol

0,05 g

Brezplačna dostava
pri nakupu nad 30,00 €
Varen nakup
128-bit SSL kriptirano plačilo
Odlično darilo
© 2018 Letras d. o. o.       Izdelava: bplanet