Čokoladnica Rustika - izdelki iz vrhunske čokolade - Rustika.si

Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja se nanašajo na prodajo izdelkov lastne izdelave prek spletne trgovine Rustika. Pogoji urejajo delovanje spletne strani, pravice kupca in odnose med kupcem in ponudnikom storitev.

Pogoji so v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu, Zakonom o varstvu potrošnikov, priporočili Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnimi kodeksi za elektronsko poslovanje

Ponudnik storitev spletne trgovine Rustika je družba

Letras d. o. o. , podjetje za proizvodnjo, distribucijo in trgovino
Trubarjeva 44
1000 Ljubljana

tel. 01 430 17 94
e-naslov: prodaja@rustika.si
spletna stran: www.rustika.si
ID številka za DDV: SI46938885
matična številka: 1629620

1. GARANCIJA KAKOVOSTI

Ker je ponudnik obenem tudi proizvajalec, lahko polno jamči za vrhunsko kakovost vseh izdelkov iz spletne trgovine. Izdelki so namreč narejeni sproti in so sveži, zato boste tudi vi prejeli izdelek, ki bo »prehodil« kar najkrajšo pot do vas. V ponudbo so tako vključeni tudi izdelki s krajšim rokom uporabe oziroma tisti, ki so najboljši (ohranijo polno aromo) čisto sveži, kot so primer naši tartufi.

Prav zato, ker gre za vrhunske izdelke, si ponudnik si pridržuje pravico, da odstopi od pogodbe in izdelkov ne pošlje, če oceni, da je temperatura ozračja takšna, da bi bila zaradi tega lahko ogrožena njihova kakovost. O tem vas bo ponudnik nemudoma obvestil in se potrudil, da dosežeta dogovor, ki bo zadovoljil vaše želje.

2. ZA NAKUP NI POTREBNA REGISTRACIJA

Z namenom, da bi nakup potekal čimbolj enostavno in kupcem prijazno, brez dodatnih gesel in vpisovanja prevelikega števila podatkov, spletna stran ne predvideva registracije. Kupec vpiše le tiste svoje podatke, ki so nujno potrebni za nakup in pošiljanje.

3. POSTOPEK NAKUPA

- Izberite izdelke: ob izbranih izdelkih kliknete na gumb DODAJ V KOŠARICO.

- Oglejte si vašo KOŠARICO: v njej se vam odpre pregled izdelkov, ki ste jih izbrali. V tej fazi lahko posamezne izdelke zamenjate, jih odstranite ali dodate nove. V tej fazi lahko tudi že izberete način dostave: pošiljanje po pošti ali osebni prevzem. Ko ste z nakupom zaključili, kliknete na gumb NADALJUJ.

- TVOJI PODATKI: tu vpišete svoje podatke, polja z zvezdico so obvezna. Če želite, da ponudnik dostavi izdelke nekomu drugemu, torej na drug naslov, kliknite v okvirček DOSTAVA NA DRUG NASLOV in vpišite podatke osebe, ki ji želite poslati izdelke. Ko ste vpisali vse potrebne podatke, kliknite na gumb NADALJUJ.

- PODATKI O PLAČILU: tu izberete način plačila, v polju na desni strani pa lahko izberete tudi način dostave, če tega niste storili že na prejšnji strani. S klikom na gumb POTRDI NAROČILO zaključite nakup.

Na vaš e-naslov boste prejeli sporočilo s povzetkom naročila. Ponudnik bo naročilo pregledal in preveril, če je ustrezno. Zaradi preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave vas ponudnik lahko pokliče na vašo kontaktno telefonsko številko. Ponudnik pripravi izdelke, jih odpošlje in vam o tem pošlje sporočilo na vaš e-naslov. Naročene izdelke nato prejmete po pošti ali pa jih prevzamete osebno v čokoladnici.

4. NAČIN PLAČILA

Možnih je več načinov plačila:

- plačilo s plačilno kartico

- plačilo prek PayPal-a

- plačilo na TRR 8prek spletne banke ali z UPN nalogom)

- plačilo ob prevzemu (po povzetju, ko prejmete izdelke po pošti, ali ob osebnem prevzemu v naši čokoladnici)

Ponudnik vam bo poslal račun na vaš e-naslov. S tem se izognemo nerodni situaciji, da bi oseba, ki ji želite poslati darilo direktno na dom, prejela račun. To ne bi bilo v redu, kajne? Torej brez skrbi: obdarovanec ne bo prejel računa na dom.

Vse cene v spletni trgovini Rustika vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ponudnik si bo prizadeval zagotoviti točne in posodobljene podatke, vendar se kljub temu lahko zgodi, da je v spletni trgovini objavljena napačna cena ali drug podatek. V tem primeru vam bo ponudnik ponudil odstop od nakupa oziroma vam bo predlagal drugo rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

5. DOSTAVA

Na voljo imate dva načina dostave:

- pošiljanje po pošti

- osebni prevzem

Pošiljanje po pošti

Če se odločite za pošiljanje izdelkov po pošti, bo ponudnik poslal izdelke na vaš naslov ali na naslov, ki ste ga ponudniku sporočili v postopku naročanja (na primer da želite darilo poslati na naslov obdarovanca). Stroški pošiljanja so 2,60 €, za nakupe nad 30 € pa so povsem brezplačni in jih bo v celoti pokril ponudnik. Po opravljenem plačilu torej nimate več nobenih dodatnih stroškov. Ti pogoji veljajo za dostavo na celotnem območju Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven Slovenije se je potrebno dogovoriti po tel. 01 430 17 94 ali poslati sporočilo na e-naslov prodaja@rustika.si.

V primeru pošiljanja z odkupnino (t. i. plačilo po povzetju) prav tako nimate nobenih dodatnih stroškov, saj vse stroške tovrstnega pošiljanja v celoti krije ponudnik. Tudi v tem primeru velja, da plačate za naročila do 30 € poštnino v znesku 2,60 €, nad 30 € pa je poštnina brezplačna.

Ponudnik si pridržuje pravico izbrati dostavne službe, ki bodo najučinkoviteje in najbolj zanesljivo izvajale dostavo pošiljk. Ponudnik se bo trudil, da naročeno blago odpošlje naslednji delovni dan po naročilu, če pa to ne bo mogoče, bo izdelke poslal najkasneje v 3 delovnih dneh od dneva naročila. Ker je ponudnik obenem tudi proizvajalec, s takojšnjo izdelavo naročenih izdelkov načeloma ni težav, je pa ponudnik odvisen od dobaviteljev surovin. V primeru nedobavljenih surovin lahko pride izjemoma do zakasnitve dostave ne po ponudnikovi krivdi. V tem primeru vas bo ponudnik nemudoma obvestil in si prizadeval doseči dogovor v obojestransko korist. Čas od odpreme do dostave pošiljke pa je odvisen od pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva.

Osebni prevzem

Naročene izdelke lahko brez kakršnih koli dodatnih stroškov prevzamete osebno v naši poslovni enoti v Ljubljani na naslovu:

Čokoladnica Rustika
Citypark, Šmartinska 152 g
1000 Ljubljana
tel. 05 993 57 32

Osebni prevzem je možen vsak dan v času poslovanja nakupovalnega centra. Osebni prevzem je treba pri nakupu posebej označiti.

6. STIKI

Z vprašanji se lahko obrnete na ponudnika po tel. 01 430 17 94 vsak dan od 7.00 do 15.00 ali na e-naslov prodaja@rustika.si

7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO IZDELKOV

Če z naročenimi izdelki niste zadovoljni ali želite iz kakršnega koli razloga od pogodbe odstopiti, lahko to storite v 15 dneh od dneva prejema pošiljke in sicer tako, da to sporočite na prodaja@rustika.si. Izdelke je potrebno vrniti v roku 15 dni od dneva poslanega sporočila o odstopu od pogodbe na naslov:

Letras d. o. o.
Volčji Potok 24 b
1235 Radomlje

Vrnjeni izdelki morajo biti neodprti, nespremenjeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini, zapakirani morajo biti v nepoškodovani originalni embalaži. Ponudnik vam bo vrnil kupnino v roku 15 dni od prejema vrnjenega izdelka na vaš transakcijski račun (TRR). Ponudniku morate navesti vse podatke, ki jih potrebuje za vračilo kupnine (kontaktni podatki, številka TRR). Vrnjenim izdelkom mora biti nujno priložena kopija računa, ki vam je bil ob dobavi poslan na vaš e-naslov. Stroški, ki nastanejo ob vračilu blaga, ne bremenijo ponudnika.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe (15 dni od dneva prejema pošiljke) se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Izdelkov, ki so personalizirani (izdelani po naročilu kupca), ni možno vrniti.

8. VARNOST NAKUPA

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov in plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

9. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k skrbnemu in trajnemu varovanju vaših osebnih podatkov. Vaši podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine. Ponudnik bo vaše osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb in računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Vaši podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani drugim osebam.

10. KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z vami stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu ne boste izrecno nasprotovali. Oglasna e-sporočila bodo vsebovala sestavine, ki bodo jasno in nedvoumno označene kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike ter pogoji udeležbe bodo posebej označeni. Jasno bo predstavljen tudi način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, vašo željo, da ne želite prejemati oglasnih sporočil, pa bo ponudnik izrecno spoštoval.

11. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik si bo prizadeval morebitne nesporazume s kupci rešiti sporazumno v obojestransko korist. Kupec se lahko s pritožbo obrne na za to pristojno osebo po tel. 01 430 17 94 vsak dan od 7.00 do 15.00 ali na e-naslov prodaja@rustika.si. V primeru pisne pritožbe, prejete prek e-pošte, bo ponudnik kupcu potrdil prejem pritožbe in ga obvestil o poteku njenega reševanja.

12. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik si bo prizadeval zagotoviti pravilne in posodobljene podatke, vendar se kljub temu lahko zgodi, da je v spletni trgovini objavljena napačna cena ali kak drug podatek. V tem primeru vas bo ponudnik nemudoma obvestil in vam omogočil odstop od nakupa oziroma ponudil drugo rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik si bo prizadeval, da bodo objavljene fotografije izdelkov čim bolj verodostojne in natančne. Ker pa so vsi izdelki Rustika ročno delo, so možna odstopanja pri videzu izdelka, zato je potrebno fotografije obravnavati kot simbolične.

Opozorilo: Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Kupec alkoholnih pijač mora biti polnoleten, v nasprotnem primeru bo ponudnik takoj odstopil od pogodbe.

13. MNENJA UPORABNIKOV

Vaših mnenj, komentarjev in ocen spletne trgovine Rustika bomo zelo veseli, saj so dobrodošel prispevek k še boljšemu delovanju spletne trgovine. Mnenje lahko napiše kateri koli uporabnik trgovine, pred objavo pa jih bo ponudnik pregledal in izločil tista, ki bi bila kakor koli žaljiva ali po mnenju ponudnika ne bi nudila koristi drugim uporabnikom.

Z oddajo mnenja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo besedila ali dela besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za kateri koli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Vaša mnenja nam pošljite na prodaja@rustika.si


Želimo vam prijetno nakupovanje in obilo užitka pri grizljanju naših izdelkov!


© 2018 Letras d. o. o.       Izdelava: bplanet