100 % kakavova masa je povsem naraven izdelek, ki ne vsebuje sladkorja, ampak je pridobljen le iz očiščenih, oluščenih in praženih kakavovih zrn. Pravo kakavovo maso lahko pojeste kar tako, še posebej tisti, ki se izogibate sladkorju, uporabite pa jo lahko kot sestavino pri pripravi in peki slaščic. Kot posebna aromatična začimba pa jo odličen dodatek k raznim mesnim in zelenjavnim jedem.
100 % kakavova masa
Sestavine: kakavova masa. Lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten (pšenice, rži, ječmena, ovsa), jajc, arašidov, soje, mleka, vseh vrst oreškov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov, ameriških orehov, brazilskih oreščkov, pistacije, makadamije) in sezama. Hraniti v suhem in hladnem prostoru (15–18 °C). Uporabno najmanj 12 mesecev od dneva izdelave.
Hranilna vrednost za 100 g:
energijska vrednost
|
2721 kJ / 650 kcal
|
maščobe
|
54 g
|
od tega nasičene maščobe
|
32 g
|
ogljikovi hidrati
|
27 g
|
od tega sladkorji
|
1 g
|
beljakovine
|
14 g
|
sol
|
0,03 g
|