100 % kakavovo maslo je povsem naraven izdelek, ki ne vsebuje sladkorja, ampak je pridobljen le iz očiščenih, oluščenih in praženih kakavovih zrn. Kakavovo maslo ni le najžlahtnejša izmed vseh maščob; njen nevtralni okus dopušča, da druge sestavine obdržijo svoj prvinske organoleptične lastnosti. Uporablja se tako pri pripravi slaščic kot tudi pri kuhi in peki zelenjavnih in mesnih jedi. Predlagamo, da začnete kar pogumno: v ponvi stopite gumbke kakavovega masla in na njem popecite sočen biftek, jajce, melancane in bučke, … ali pa se z njim namažite po telesu. :)
100 % kakavovo maslo
Sestavine: kakavovo maslo. Lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten (pšenice, rži, ječmena, ovsa), jajc, arašidov, soje, mleka, vseh vrst oreškov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov, ameriških orehov, brazilskih oreščkov, pistacije, makadamije) in sezama. Hraniti v suhem in hladnem prostoru (15–18 °C). Uporabno najmanj 12 mesecev od dneva izdelave.
Hranilna vrednost za 100 g:
energijska vrednost
|
2701 kJ / 884 kcal
|
maščobe
|
60 g
|
od tega nasičene maščobe
|
0 g
|
ogljikovi hidrati
|
0 g
|
od tega sladkorji
|
0 g
|
beljakovine
|
0 g
|
sol
|
0 g
|