100 % polnovreden kakav je povsem naraven izdelek, ki ne vsebuje sladkorja, ampak je pridobljen le iz očiščenih, oluščenih in praženih kakavovih zrn. Recept: 3 žlicam kakava dodamo 1 žličko sladkorja in 3 žlice vode ter mešamo toliko časa, da dobimo gosto zmes. Prelijemo z 2 dl vročega mleka in ponovno dobro premešamo. Idealno za mrzle zimske dni :)
100 % polnovreden kakav
Sestavine: polnovreden kakav z 22-24 % kakavovega masla. Lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten (pšenice, rži, ječmena, ovsa), jajc, arašidov, soje, mleka, vseh vrst oreškov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov, ameriških orehov, brazilskih oreščkov, pistacije, makadamije) in sezama. Hraniti v suhem in hladnem prostoru (15–18 °C). Uporabno najmanj 12 mesecev od dneva izdelave.
Hranilna vrednost za 100 g:
energijska vrednost
|
2034 kJ / 486 kcal
|
maščobe
|
24 g
|
od tega nasičene maščobe
|
13 g
|
ogljikovi hidrati
|
51 g
|
od tega sladkorji
|
2 g
|
beljakovine
|
17 g
|
sol
|
0,02 g
|